سیبادو
ما را حمایت کنید
 
سیبادو

این مطلب مبنای هیچ گونه توصیه پزشکی نمی تواند باشد و صرفا بررسی یک شایعه همه گیر در فضای مجازی است. به جای باور کردن شایعات اینترنتی، راه حل مشکلات و درمان آنها را از پزشک متخصصتان بپرسید.

همه ما احتمالا این شایعه قدیمی را در اینترنت دیده ایم:

نمونه شایعه:
نیروهای ناتو به دلیل آلودگی آب بعضی از نقاط افغانستان درخواست حجم خیلی زیادی آب معدنی از ایران داد که بعد از ورود اولین محموله تمام بطری های آب معدنی به دلیل وجود مواد سرطان زا به ایران عودت داده شد. جالبه که خیلی ها این خبر را خواندند ولی هیچوقت به این قضیه فکر نکردند چرا بطری های آب معدنی که الان نزدیک یک دهه در ایران و بین قشر زیادی از مردم استفاده میشود اینطور سرطان زا شناخته میشود؟توی اروپا آب های معدنی فقط یک هفته اعتبار دارند ، ولی در ایران خیلی هفته!!!!

حالا با دقت مطالب زیر را بخوانید تا متوجه شوید قضیه از چه قراره؟


طبق نظر تمام حکما و علما آب سالم، آبی است که وقتی شما آن را در یک ظرف میریزید و در یک محیط راکد (مثل اتاق) قرار میدهید، این آب باید ظرف ۴۸ ساعت بو بگیره و شروع کنه به گندیدن….. خوب حالا شما تشریف ببرید یک بطری آب معدنی بگیرید و توی یک کاسه بریزید و ۶ ماه صبر کنید! اصلا” ۱۰ سال صبر کنید.میبینید که کوچکترین بوئی نمیگیره….آب شیر بعضی از شهرهای ایران هم همین خاصیت عدم گندیدن و بو گرفتن را داره….

> دلیلش اینه که شرکت های بسته بندی آب های معدنی برای ماندگاری بیشتر آب های توی بطری ، داخل آن به به ازاء هر یک لیتر به اندازه نیم میلی گرم فلوراید میریزند که این ماده شدیدا” نگهدارنده و بدون بو هستش و برای یک بدن ۱۰۰ کیلوئی خطرناک و سرطان زا است.

> همین فلوراید وقتی با آب وارد بافت بدن شما میشود، درون بافت قرار گرفته و آب خارج میگردد و بدن بصورت اتومات دور آن لایه لزج محافظ ایجاد میکند که به مرور بافت های شما بزرگتر میشود و به همین دلیل صبح ها احساس میکنید بدن شما ورم کرده یا چاق شده ائید. اصولا” بعضی از خانمها میگویند آب میخوریم چاق میشویم! دلیل این امر وجود همین ماده میباشد.
> بهترین کار برای سلامت بدن اینه که آب شرب خود را در یک ضرف مسی بجوشانید و در یخچال بگذارید تا خنک شود. بعد از ۴۵ روز میبینید که چطور بدن شما جمع و جور شده و به اصطلاح وزن شما در بدن شما بطور دقیق تقسیم میشود


شاید مبنای ساختن این شایعه خبری باشد که درباره بازگشت خوردن محموله آب معدنی دماوند از افغانستان توسط روزنامه اعتماد در شهریور ۸۸ منتشر شد
در این خبر که گفته شده بود که:

پس از آنکه نیروهای ناتو مستقر در افغانستان برای تامین آب شرب مورد نیاز خود با طرف ایرانی وارد مذاکره شدند، مقرر شد شرکت آب معدنی دماوند به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده آب معدنی در ایران، آب شرب ناتو را تامین کند. در این راستا اولین محموله هم به افغانستان صادر شد اما پس از مدتی محموله مذکور به دلیل غیربهداشتی و سرطان زا بودن به ایران عودت داده شد.

در این خصوص اما اطلاعات دیگری داده نشد و شواهدی مبنی بر بازگشت دادن محموله آب توسط نیروهای ناتو به ایران پیدا نشد و در اکثر خبرهای دیگر هم همین متن و به نقل از منابع آگاه ذکر شد.


در تاریخ ۲۲ شهریور همان سال تکذیبیه شرکت دماوند نیز در همین روزنامه منتشر شد که تمام این ادعاها را مردود می خواند.

در این جوابیه اشاره ای به درخواست یا عدم درخواست ناتو نشده است اما تاکید شده است که:

از بدو آغاز به این فعالیت [تولید آب معدنی توسط شرکت دماوند] تاکنون هیچ محموله یی از این شرکت از مقاصد صادراتی عودت داده نشده و هیچ گونه مدرکی دال بر این مدعی در نهادهای ذی ربط وجود ندارد.

پس از این جوابیه دیگر نه اعتماد و نه رسانه دیگری در این خصوص مدرکی ارائه نکردند.

اما نکته دیگری که در شایعه مطرح شده است مسئله تاریخ مصرف آب معدنی است. اصولا در هیچ کجای دنیا آب معدنی تاریخ مصرف ندارد و اینگونه که سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) می گوید اگر آب معدنی در شرایط مناسب نگهداری شود تا مدت بسیار طولانی قابل مصرف است

نکته دیگر بحث درباره سالم بودن آب از نظر شرع است. هرچند اصولا در شرع بحثی از سلامت آب نمی شود و بحث شرع در اکثر موارد درباره طهارت و پاکی یا نجاست و ناپاکی آب است اما اگر حتی یک شرع خاص نیز چنین ادعای کرده باشد از نظر بدیهی ترین علوم امروز نیز مردود است. همه ما امروز می دانیم که آب غیرسالم و حاوی میکروب ها نیز می تواند پس از چند روز در حالت راکد ماندن بو بگیرد و هیچ منبع پزشکی بو گرفتن آب در حالت راکد را دلیل سالم بودن آن نمی داند!

اما مسئله بعد اضافه کردن فلوراید به آب است. در حقیقت اضافه کردن فلوراید به آب مورد توصیه سازمان بهداشت جهانی نیز هست. (این منبع فایل پی دی اف است)
و مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها حتی افزودن فلوراید به آب را یکی از ۱۰ یافته بزرگ قرن ۲۰ در زمینه سلامت عمومی می داند.

میزان مجاز افزودن فلوراید نیز طبق همان مقاله سازمان بهداشت جهانی نیم تا یک میلی گرم در لیتر است و این حتی از میزان ادعا شده در این شایعه نیز بیشتر است!
ارتباط فلوراید با سرطان را نیز انستیتو ملی سرطان رد می کند



اما ارتباطش با چاقی هنوز جای بحث دارد: بعضی از پزشکان ادعا می کنند که فلوراید باعث کاهش جذب ید در بدن شده و کمبود ید باعث کم کاری غده تیروئید و در نهایت منجر به چاقی می شود.

نکته مهم اما هزینه افزودن فلوراید به آب است. این عمل در کشورهای توسعه یافته با حمایت دولت ها انجام می شود و دلیلی ندارد یک کارخانه ایرانی با هزینه خود چنین کاری بکند. پس عملا وجود فلوراید در آب معدنی های ایرانی و آن هم در میزان دوز ذکر شده یک امتیاز می تواند باشد و مسئولان ایرانی نیز بدون ذکر فواید فلوراید با افتخار از عدم وجود آن در آب های معدنی خبر می دهند.

نکته آخر اما باز توصیه های خاله زنکی در شایعات پزشکی است. پیش از این نیز مطلبی در زمینه مشکلاتی که انباشته شدن مس در بدن می تواند ایجاد کند نوشته ایم و اجرای چنین توصیه هایی بدون مشورت با یک متخصص می تواند هزینه های سنگینی به سلامتی افراد جامعه وارد کند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





ارسال در تاريخ شنبه 7 بهمن 1391برچسب:ناتو و آب معدنی های ایرانی, توسط سیبادو