1. طبع ترب گرم و خشك است و تخم آن شدتش بیشتر است.
2. برای تسكین كمر درد از جوشانده برگ ترب بهصورت ضماد استفاده كنید.
3. برای قطع اسهال از جوشانده گلهای آن روزی 3 نصف استكان استفاده كنید.
4. برای تسكین دردهای سیاتیك له شده ترب را بهصورت ضماد در محل درد بگذارید.
5. برای تسكین درد رماتیسم از له شده ترب بهصورت ضماد استفاده كنید.
6. ترب تسكین دهنده سرفه است پخته آن را همراه گوشت میل كنید.
7. ترب هضم كننده غذاست همراه غذا خورده شود.
8. كسانی كه سرطان معده دارند از دمكرده تخم ترب استفاده كنند.
9. ترب از تخمیر غذا در معده جلوگیری میكند و از این رو باعث میشود كه خون فاسد نشود.
10. كسانی كه كمخون هستند ترب را در برنامههای غذایی خود قرار دهند.
11. دمكرده برگ ترب دفع اخلاط را راحتتر میكند و مفید است.
12. آب ترب برای بازكردن انسداد و گرفتگی كبد و طحال مفید است.
13. كسانی كه درد مفاصل دارند همراه غذا ترب بخورند و ضماد پخته آن را در محل درد بگذارند.
14. به بچههای لاغر و ضعیف همراه غذا كمی ترب بدهید.
15. مداومت در خوردن ترب باعث روییدن موهای ریخته شده میشود.
16. مالیدن آب ترب بر محل طاسی سر به مدت طولانی باعث روییدن مو میشود.
17. برای گریز حشرات و دفع گزش آنها آب ترب را بر بدن بمالید.
18. برای رفع آثار ضربه و خونمردگی ترب را كوبیده با عسل مخلوط كرده روی پوست بگذارید.
19. در خوردن ترب نباید زیاد افراط كرد چون دیرهضم است و برای معده ناراحتی ایجاد میكند.
20. ترب بلغم را از بین میبرد و غذا را هضم میكند.
21. جوشانده ترب برطرف كننده سرماخوردگی میباشد.
22. اسراف در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است
23. ترب بازكننده عادات ماهانه است. خانمها سعی كنند در دوران عادت كمتر ترب مصرف كنند.
24. یك روش دیگر برای درمان سرفه: داخل ترب سیاه را به اندازه 2 قاشق غذاخوری خالی نموده و شكر درون آن میریزیم بعد از چند ساعت شیرهای درون ترب جمع میشود كه برای سرفه مفید میباشد. كمكم آن شربت یا شیره را میخورند.
25. كسانی كه آسم دارند میتوانند از روش بالا استفاده كنند البته با احتیاط.
26. ترب سیاه تسكین دهنده درد سنگ صفرا است.
27. كسانی كه بیماری گواتر دارند تربچه را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهند.
28. برای دفع سنگ كلیه مقداری كنجد + چند عدد انجیر را در یك سوم استكان آب ترب و یك سوم استكان آب شلغم خیس نموده در دو مرحله در روز میل شود.
29. برای تصفیه كلیه ترب را بهصورت ورقه برش زده سپس مقداری عسل روی آن بریزید در گوشهای بگذارید تا آب آن با عسل جدا گردد، سپس آن آب را بنوشید و یا این كه آب ترب را گرفته یك پنجم لیوان آب ترب و یك قاشق عسل و بقیه را آب مخلوط كرده به 2 نوبت میل شود.
30. ترب بوی بد دهان را از بین میبرد به شرط آن كه خوب جویده شود.
31. برای جلوگیری از سنگهای صفراوی خوب است كه در آشها و سوپها از برگ ترب استفاده شود.
32. اگر همراه غذا ترب را خوب بجوید گرچه خودش دیرهضم است اما غذا را هضم خواهد كرد و كسانی كه یبوست دارند اگر به این روش ادامه دهند و مقدار ترب را زیادتر بخورند باعث رفع یبوست آنها خواهد شد.
نظرات شما عزیزان: